HISTÒRIA

Història

Ditecsa va néixer a Girona com una empresa de nova creació iniciada per diferents professionals del sector de l’enginyeria amb la motivació de crear un projecte empresarial molt ambiciós.

En molt poc temps l’empresa es va centrar en satisfer les diferents necessitats del moment. La seva activitat va ser la confecció de projectes tècnics en l’àmbit industrial (instal·lacions elèctriques de baixa, mitja i alta tensió, emmagatzematge i distribució de productes petrolífers, instal·lacions de calefacció i climatització, disseny d’aparells a pressió, gasos combustibles, productes químics, i tot tipus d’instal·lacions tècniques relacionades amb la indústria i el sector terciari, hotels, bars, restaurants, etc.) Un dels projectes més rellevants va ser la realització d’una sèrie d’obres a Algèria (xarxes de gas, aigua calenta sanitària, calefacció, etc .) a escoles, habitatges i universitats.
Gràcies al creixement de la cartera de clients, la companyia va viure un procés de notable expansió i consolidació durant la dècada dels 80 i els 90 i va ser la primera enginyeria de Girona a incorporar procediments informàtics propis per als càlculs tècnics i gestió administrativa de l’empresa.Entre els anys 1995 i 2000 es millora el sistema informàtic de l’empresa pel que fa a gestió, disseny, càlculs i dibuix tècnic. Amb l’arribada del gas natural a les comarques de Girona s’inicia una estreta col·laboració amb l’empresa Gas Natural SDG, SA i es realitzen gran quantitat d’instal·lacions industrials i del sector terciari. Així mateix s’inicia amb GN la tramitació de les seves instal·lacions a Catalunya. Així com la comercialització de gas natural per a usos industrials i comercials
El 2001 es va efectuar el trasllat a les noves i actuals oficines centrals de Ditecsa al mateix temps que la companyia obtenia el certificat ISO 9000. Amb tot, l’empresa va consolidar la seva presència a la regió i va seguir centrant-se en les noves oportunitats del moment.
Actualment la companyia manté un acord de col·laboració amb el grup Gas Natural per a la realització dels treballs de legalització i tramitació de totes les noves instal·lacions de gas a Catalunya i Aragó per als pròxims tres anys, també GN ha adjudicat a DITECSA els treballs de suport a la plataforma d’enginyeria del grup GN per a tots els territoris de l’estat on GN té xarxes de distribució.A dia d’avui, les activitats principals de l’empresa són: l’enginyeria en tots els àmbits de l’activitat industrial, les gestions administratives i de legalització d’instal·lacions de gasos combustibles, la formació tècnica, aplicacions informàtiques per gestions tècniques, les instal·lacions i manteniment d’equipaments energètics i de gasos combustibles; prioritzant sempre un servei òptim per als nostres grups d’interès.